Basisscholen en noodopvang blijven maandag dicht

De basisscholen in Drenthe houden maandag de deuren gesloten. Omdat het erg glad wordt door ijzel heeft het KNMI het weeralarm code rood afgegeven. Het wordt iedereen ontraden om de weg op te gaan.

Zweers Wijnholds is woordvoerder namens alle openbare basisscholen in Drenthe: "De scholen blijven dicht. Met code rood is het niet verantwoord de weg op te gaan."

'Ouders niet de weg op

Ook de noodopvang blijft gesloten. "We mogen de verschillende groepen kinderen niet mengen, ze moeten in hun eigen cohorten, zoals dat heet, blijven. Bovendien kunnen we op deze manier ervoor zorgen dat ook de ouders niet de weg op gaan om te gaan werken."

Ook de christelijke basisscholen houden de deuren op slot. Ook de noodopvang blijft hier dicht. Albert Veldhuis is directeur van CKC Drenthe: "Alleen voor ouders die buitenshuis moeten werken en die geen oppas hebben proberen wij opvang te regelen."

Afgelopen maandag gingen de meeste basisscholen in Drenthe ook al niet open. Toen gold er code oranje vanwege de sneeuwval en gladheid.

Bibliotheken dicht

Ook de bibliotheken van Biblionet Drenthe zijn morgen dicht vanwege de ijzel. Het gaat om de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
gladheid basisscholen ijzel code rood
Deel dit artikel: