Wielrenner Elmar Reinders moet onder het mes

Elmar Reinders, rechts in beeld, wordt donderdag aan zijn knie geopereerd
Elmar Reinders, rechts in beeld, wordt donderdag aan zijn knie geopereerd © Riwal Cycling Team
WIELRENNEN - Elmar Reinders (28) uit Assen wordt donderdag geopereerd zijn knie. De 28-jarige renner, die aan zijn tweede seizoen bij het Deense Riwal Cycling Team begint, heeft sinds zaterdag klachten.
"Bij het aantrekken van m'n schaatsen knakte er iets in m'n knie. Na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt het nu te gaan om een stukje losgeschoten meniscus", verklaart Reinders. "Ik moet even afwachten hoe ik donderdag uit de operatie kom, maar ik hou er rekening mee dat ik drie tot vier weken moet herstellen en daardoor de opening van het seizoen ga missen."
De eerste koers die voor hem op de planning stond was op zondag 7 maart de GP Jean-Pierre Monseré in België.
Schaatsen is overigens niks bijzonders voor Reinders. Dat heeft hij tien jaar lang gedaan.
Na drie seizoenen bij Jo Piels en drie seizoenen bij Roompot begon Reinders vorig jaar aan een nieuw avontuur bij het Deense Riwal Cyclingteam. De ploeg werd hard geraakt door de corona-crisis en verruilde daarom noodgedwongen de pro-continentale status voor de continentale status. Adrie Lindeman, eveneens uit Assen, rijdt dit seizoen ook voor deze ploeg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.