Assenaar helpt Zandvoort bij side-events Formule 1

Assenaar Sander ten Bosch is door badplaats Zandvoort in de arm genomen om de side-events rond de Formule 1 in goede banen te leiden. Sinds 2019 is hij in Drenthe directeur-bestuurder van de zelfstandige Stichting TT Week Assen.

De voorbereidingen voor de Formule 1 in Zandvoort zijn inmiddels weer in volle gang. In het eerste weekend van september is het zover.

Concurrentiegevoel?

Zandvoort zegt tegen RTV NH behoefte te hebben aan een ervaren directeur, omdat er druk op de ketel staat en er in een onzekere tijd veel werk verzet moet worden. Daarom is Ten Bosch, als ad-interim, gevraagd om de klus op zich te nemen. Een opvallend gegeven, omdat Assen en Zandvoort in het verleden nog met elkaar in de clinch lagen over het binnenhalen van de Formule 1.

Ten Bosch wil niets van een concurrentiegevoel weten en gaat de uitdaging graag aan om in Zandvoort en de regio een mooi evenementenprogramma neer te zetten. "Het belangrijkste is om de ondernemers en de horeca te verbinden aan het evenement. Het gaat om een goede samenwerking, draagvlak is enorm belangrijk."

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Sander ten Bosch is sinds 2019 directeur van de TT-Week (Rechten: RTV Drenthe / Margriet Benak)

'Goed voorbereiden'

De Assenaar gaat de komende tijd met ondernemers uit Zandvoort in gesprek om hun plannen aan te horen. In Assen, waar hij sinds 2014 medeverantwoordelijk is voor de evenementen rondom de TT, heeft hij gemerkt dat die plannen goed voorbereid moeten worden.

"Daar hadden we bijvoorbeeld een keer Roel van Velzen op een plein staan. Dan staat het daar een uur ramvol, maar daardoor kan er niemand bij je bar komen. Over dat soort dingen moet je dus goed nadenken", zegt Ten Bosch.

Andere schaalgrootte

"Het festival in Assen is wel van een andere schaalgrootte. Het werk in Zandvoort behelst ongeveer een kwart van wat ik met mijn team in Assen doe", aldus Ten Bosch. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het nog onduidelijk in welke vorm het racefestival in Zandvoort plaats gaat vinden. "Ik ga er vanuit dat het gewoon doorgaat. Het is ook belangrijk om de voorbereidingen nu te gaan treffen, want vergunningstechnisch moet het straks allemaal in orde zijn."

TT of Formule 1?

Van zijn collega's in Assen, waar Ten Bosch ook de stichting blijft leiden, heeft hij alleen maar positieve reacties ontvangen. Waar zijn voorkeur ligt wat betreft de TT of de Formule 1?

"Ik ben in beide geïnteresseerd, maar ik geniet meer van de mensenmassa die op dergelijke evenementen afkomen. De afwachtende blikken, dat is prachtig om te zien. Het is toch fantastisch dat we dit in dit 'pieplandje' kunnen neerzetten?" Of de Haarlemse artiest Roel van Velzen ook in Zandvoort komt optreden, daar wil de Assenaar nog niets over kwijt.

Meer over dit onderwerp:
Assen Sport Formule 1 Sander ten Bosch
Deel dit artikel: