Opnieuw nederlaag voor DOS’46 tegen koploper Fortuna

KORFBAL - Het Nijeveense DOS'46 heeft vandaag opnieuw het hoofd moeten buigen voor Fortuna uit Delft. In sporthal De Eendracht verloor de Drentse ploeg met 18-21. Eerder deze competitie verloor de selectie van Edwin Bouman al met ruime cijfers van Fortuna. Dat bleef hem vandaag bespaard.

Net als in die eerste wedstrijd nam DOS'46 vroeg het heft in handen, maar in tegenstelling tot die seizoensopener wisten de roodhemden dit veel langer vol te houden. Halverwege de eerste helft hadden de Nijeveners een voorsprong van 4 punten opgebouwd. Bij een stand van 11-10 ging de thuisploeg uiteindelijk met een voorsprong de kleedkamer in.

Kleine voorsprong

Pas na de rust kwam de koploper in de poule langszij door een treffer van voormalig DOS'er Harjan Visscher. Tot 17-17 liep de wedstrijd daarna gelijk op. Met twee treffers kon Fortuna een kleine voorsprong versieren, die de ploeg tot het laatste fluitsignaal wist vast te houden. Uiteindelijk bleef de ploeg uit Delft de Drenten voor met 18-21.

In de stand blijft DOS'46 op de derde plaats in poule B staan. De Nijeveners hebben 6 punten uit evenveel wedstrijden. Fortuna leidt de dans met 11 punten uit 6 wedstrijden en TOP staat tweede met 9 punten.

Volgende week gaat DOS'46 op bezoek bij Dalto, waar eerder dit seizoen met ruime cijfers de eerste zege van het seizoen werd geboekt.

Meer over dit onderwerp:
sport Dos'46 kortfbal
Deel dit artikel: