Emmen boekt eerste overwinning in jaar tijd: 3-2 zege op PEC Zwolle

FC Emmen viert de openingstreffer van Adzic
Michael de Leeuw bedankt Vlak na zijn treffer tegen PEC Zwolle © Chris Kunst Fotografie
VOETBAL - Eindelijk is het gelukt. Na 349 dagen zonder zege boekte FC Emmen weer eens een overwinning. Op eigen veld werd PEC Zwolle met 3-2 verslagen. Luka Adzic, Michael de Leeuw en Jari Vlak waren de doelpuntenmakers.
Emmen pakte uit de eerste 22 wedstrijden slechts 6 punten. Tegen PEC Zwolle konden Lukkien en zijn spelers eindelijk juichen. Alleen FC Dordrecht (1994-1995) en RBC (2005-2006) moesten langer wachten op hun eerste overwinning van het seizoen in de Eredivisie. Beide clubs behaalde hun eerste zege in de 26e speelronde.
Met 9 punten uit 23 wedstrijden staat Emmen nog steeds onderaan, maar de achterstand op Willem II en ADO Den Haag bedraagt nu nog maar 4 punten.
Vlak vormgever
FC Emmen won verdiend vanavond, met een sterk spelende Jari Vlak als vormgever. De aanvallende middenvelder uit Volendam was de aangever bij de 2-1 van Michael de Leeuw en schoot na rust zelf de 3-1 tegen de touwen. De openingstreffer, na zo'n 35 minuten, kwam van de voet van de eindelijk speelgerechtigde Luka Adzic.
Vlak voor rust kwam PEC Zwolle op gelijke hoogte. Een vrije bal werd door Bram van Polen gepromoveerd tot doelpunt. Emmen toonde razendsnel veerkracht, want amper twee minuten na de gelijkmaker schoot De Leeuw zijn zevende van het seizoen binnen.
Toch nog 3-2
Toen Vlak twintig minuten voor tijd de 3-1 via de binnenkant van de paal maakte, leek de buit binnen. Leek, want PEC kwam twee minuten voor tijd op 3-2 via Nakayama. De verdediger mocht simpel raak koppen uit een vrije ba. Het werd daardoor nog even spannend, maar de historische zege kwam niet meer in gevaar.