Dierentuin doodt manenrobben

EMMEN - De dierentuin in Emmen heeft de afgelopen tijd alle manenrobben laten inslapen. Dinsdagochtend kregen de laatste zes van de 27 dieren een spuitje van de dierenarts.
Dat is gebeurd omdat de dieren allemaal waren besmet met zeezoogdieren-tbc. De ziekte heeft ook toegeslagen bij een aantal verzorgers van de dieren. Zij slikken sinds vorig jaar medicijnen. Volgens de dierentuin hebben de bezoekers geen gevaar gelopen.

De besmettelijke vorm van tbc werd in september voor het eerst vastgesteld bij een dode manenrob. Het dierenpark heeft toen om de zes weken de overige zeeleeuwen getest en vond nieuwe besmettingen. Het park gaat het zeeleeuwenbassin ontsmetten. Volgens de dierentuin is het de eerste keer dat bij deze zeeleeuwensoort het zeezoogdieren-tbc is vastgesteld.

Dierenpark Emmen is van plan de manenrobben te vervangen door Californische zeeleeuwen.

Ook de kudde giraffen kreeg te maken met een groot verlies. De indrukwekkende mannelijke giraffe Nexus lag zondagochtend dood in zijn stal. De bijna 17 jaar oude giraffenhengst is bijna vijf jaar in Emmen geweest en daar vader geworden van maar liefst 11 nakomelingen. Sectie zal uit moeten wijzen waar Nexus aan overleden is.

Martin Laning bezocht vandaag de dierentuin:
Deel dit artikel: