Drentse zwemleraar met eenhoorn door politie uit Hofvijver gevist

Het dobberavontuur op de Hofvijver in Den Haag zit erop voor zwemleraar Fons Groenewegen uit Dwingeloo en zijn Friese collega Bauke. De twee voerden vanochtend op een ludieke manier actie, door met drijvende eenhoorns een protestlied te zingen voor de regering. De politie stond het oogluikend toe, maar riep ze daarna op om uit het water te komen.

Met hun ludieke protest kreeg het duo veel aandacht van cameraploegen en fotografen. De zwemleraren hopen te bereiken dat ze op korte termijn weer zwemles mogen geven. Het gaat hen vooral om de veiligheid van kinderen. Met de zomervakantie in het vooruitzicht, hoopt Groenewegen dat er nog zoveel mogelijk kinderen 'zwemklaar' gemaakt kunnen worden, zodat ze zichzelf kunnen redden in het water.

Plons

De actie startte om 10.00 uur, maar begon met een kleine tegenslag. Toen Fons en Bauke hun eenhoorn 'bestegen', viel Bauke direct achterover in het water. "Gelukkig heb jij je zwemdiploma", zei Fons gevat. Daarna zongen de twee hun lied, waarin ze premier Rutte en het kabinet opriepen om de zwembaden snel weer te openen.

De politie wachtte de twee vervolgens op toen ze het water uitkwamen. Ze moesten hun identiteitsbewijs laten zien. Fons en Bauke maken zich weinig zorgen over een eventuele boete. "Ze hebben ons gedoogd, we gaan zo weer naar huis. Ik denk dat het met de boete wel mee zal vallen."

Deel dit artikel: