Taxiwerq uit Hoogeveen opnieuw in Drenthe koploper coronasteun

Taxiwerq uit Hoogeveen is opnieuw koploper in Drenthe als het gaat om coronasteun voor het doorbetalen van de salarissen. Het payrollbedrijf voor taxichauffeurs kreeg het laatste kwartaal van vorig jaar bijna 3,7 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de derde zogeheten NOW-regeling die het UWV bekend heeft gemaakt.

De loonsteun wordt gegeven voor verwacht omzetverlies en vergoedt maximaal 80 procent. Als later blijkt dat er toch meer omzet is behaald, moet er worden terugbetaald. Taxiwerq kreeg bij de eerste twee regelingen ook al in totaal 16 miljoen euro. Ook naar andere payroll- en detacheringsbedrijven in de provincie gingen relatief hoge bedragen.

Winkels en horeca

Andere bedrijven in de zogeheten HEMA-gemeenten (Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen) die veel steun kregen zijn onder meer schoen- en kledingzaken als Scapino (bijna 1,2 miljoen), Ziengs (bijna 9 ton) en Leads Jeans (280.000 euro). Ook staan er op de lijst logischerwijs veel horecazaken, zoals Grand Cafe Marron in Hoogeveen (ruim een ton), Van 't Hooge Eventcatering uit Hoogeveen (bijna 120.000 euro). Motel Assen (ruim 3 ton), maar ook toeleveranciers van de horeca hebben het moeilijk, zoals Van der Zee vleesgrootverbruik uit Emmen (bijna 5 ton).

Ook FC Emmen (630.000) en Groningen Airport Eelde (ruim 330.000) moesten opnieuw een beroep doen op coronasteun. Dierentuin Wildlands kreeg een voorschot van 635.277 euro, maar betaalt dit mogelijk terug als blijkt dat er ook steun komt uit het noodfonds voor dierentuinen.

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen NOW coronasteun taxiwerq
Deel dit artikel: