SNS-gebouw Ruinerwold maakt plaats voor seniorenwoningen

Het voormalige SNS-gebouw in Ruinerwold gaat tegen de vlakte. Het vrijgekomen stuk grond wordt gebruikt om een appartementencomplex van drie verdiepingen te bouwen.

In het nieuwe gebouw 'Blijdenstede' komen straks twintig appartementen. De prijzen lopen uiteen van twee- tot ruim vijfhonderdduizend euro. Volgens de gemeente is er in Ruinerwold veel vraag naar appartementen. Het zijn voornamelijk senioren die in het dorp willen blijven wonen.

Duurzaam

Blijdenstede krijgt een rieten kap, waar zonnepanelen bovenop komen. Onder het gasloze gebouw komt een parkeergarage, ook wordt daar een warmtepomp geplaatst. Voordat het huidige pand gesloopt kan worden, is nog wel een ontheffing nodig. In het pand is namelijk een stel dwergvleermuizen ontdekt en er broeden huismussen.

Op dit moment staat het gebouw met een aangebouwde woning op de hoek van Dijkhuizen met Vorenwolde leeg. Jarenlang zat er een vestiging van de SNS Bank. Toen de bank vertrok, bood het pand achtereenvolgens plaats aan een winkel, Stichting Historie van Ruinerwold en Stichting Wolderwijs.

Stichting Wolderwijs was een van de 'bewoners' van het gebouw (Rechten: Google Streetview)

Meer over dit onderwerp:
Ruinerwold Gemeente De Wolden Blijdenstede
Deel dit artikel: