MHBOS: In Elim kennen ze de zaalvoetbalfinale van 2018 uit het hoofd

VOETBAL - Al weken wordt in Met het Bord op Schoot een kijkje in het archief van het amateurvoetbalprogramma Onze Club genomen. Een terugblik op de spectaculaire finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van 2018 mag niet missen. In Elim kennen ze de uitzending uit het hoofd.

In de kantine van SC Elim zijn Mike Doldersum en Marcel Koops samengekomen. Niet om te voetballen, want dat is niet toegestaan, maar om nog een keer de finale van 2018 te bekijken. "Ik ben de tel kwijt. Zo vaak heb de fragmenten teruggezien. Het blijft fantastisch", biecht Doldersum op.

Vier van de vijf

Als vierde klasser haalde SC Elim heel verrassend de eindstrijd van het zaalvoetbaltoernooi. Het werd een nog mooiere middag toen Noordscheschut, destijds uitkomend in de eerste klasse, met 5-1 van de mat werd geveegd. Spits Doldersum scoorde liefst vier keer: "Tijdens de wedstrijd beleef je dat niet zo. Dan ben je niet bezig met tellen. Het ging gewoon mooi."

Niet alleen de scoringsdrift van Doldersum was opmerkelijk. Ook de keeper van Elim viel op: Marcel Koops. Niet om zijn spectaculaire reddingen, maar tot en met de halve finale was de Elimiet nog veldspeler. Door een rode kaart van teamgenoot Alex Padding moest Koops tegen Noordscheschut onder de lat gaan staan.

Keeperspakje

"Het keeperspakje van Alex was me veel te groot. Dat kun je tijdens de uitzending ook goed zien", lacht Koops. "Ik heb wel eens eerder op doel gestaan in de zaal. Toen ging alles door mijn benen. Gelukkig liep het deze keer beter af." Doldersum over zijn teamgenoot: "Marcel kon eigenlijk niets fout doen. Hij pakte een paar goed. Complimenten voor hem."

Na de verrassende eindzege ging de rood-witte karavaan terug naar Elim. "Daar bleef het nog lang onrustig", herinnert Koops zich. Doldersum tot slot: "De kantine heeft toen een goede omzet gedraaid, geloof ik. Natuurlijk hoop je nog een keer in de finale te staan, maar deze titel pakken ze de club nooit meer af. Dat is al, ja, gewoon mooi."

Deel dit artikel: