Relatief veel coronabesmettingen in Hoogeveen in jaar tijd

Dit weekend is het exact een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Op 27 februari 2020 werd duidelijk dat een man uit Loon op Zand besmet was met het virus. Twaalf maanden verder ligt de tussenstand op bijna 1,1 miljoen besmettingen, vierentwintigduizend ziekenhuisopnamen en vijftienduizend overlijdens.

In Drenthe vallen de cijfers van Hoogeveen op, als gekeken wordt naar het aantal besmettingen ten opzichte van het aantal inwoners. In die gemeente gaat het om 59 besmettingen per duizend inwoners. Daarna volgen Coevorden (55,1) en Emmen (52,2). Het minste aantal besmettingen per duizend inwoners werd gemeld in Tynaarlo (29,1). Nipt daarachter volgt Westerveld (29,2).

Grootste brandhaard

Landelijk valt Bunschoten (145,2) op als veruit de grootste brandhaard. Ook in gemeenten als Bladel (96,9) en Tubbergen (96,7) werden erg veel besmettingen gemeld. Van de twintig grootste gemeenten staan Rotterdam, Amsterdam en Zaanstad bovenaan de lijst. Zwolle en Groningen vallen op als grote gemeenten met relatief weinig besmettingen.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger dan uit de RIVM-cijfers valt op te maken. Pas vanaf 1 juni kon iedereen met klachten zich laten testen. Ook nu is het nog aannemelijk dat niet iedereen die klachten heeft zich laat testen.

Meer over dit onderwerp:
corona
Deel dit artikel: