Honderden mensen nemen afscheid van Isabelle en Veerle

Honderden mensen hebben vanochtend afscheid genomen van Isabelle uit Schoonebeek. Het 8-jarige meisje kwam vorige week, samen met haar vriendinnetje Veerle, om het leven bij een auto-ongeluk in Weijerswold, bij Coevorden. Veerle heeft vandaag haar herdenking en uitvaart in besloten kring.

Vanaf haar woning werd Isabelle in een kist op een wagen voortgetrokken door paarden. Ze liepen het rondje dat Isabelle altijd fietste in de buurt, op weg naar haar vriendinnetjes.

Erehaag

Zeker zo'n duizend mensen vormden een erehaag langs de drie straten. Op de wagen werden bloemen, brieven en kleurplaten gelegd en op de straat konden kinderen met stoepkrijt een berichtje schrijven of tekening maken.

Aan het einde van de tocht, die een uurtje duurde, klonk het liedje Sweet Isabel van Enrique Iglesias, waar Isabelle naar vernoemd is. Na de herdenking vond de uitvaart van het meisje plaats, met alleen familie en naasten.

Veerle

Isabelles vriendinnetje Veerle, die ook bij het ongeluk om het leven kwam, heeft vandaag haar herdenking en uitvaart in besloten kring. Voor de meisjes zijn op de plek van het ongeluk nog meer bloemen en knuffels gelegd.

Bij de plek van het ongeluk liggen bloemen en knuffels (Rechten: RTV Drenthe/Dylan de Lange)

Meer over dit onderwerp:
Coevorden Schoonebeek Weijerswold
Deel dit artikel: