Coevorden wil budget voor strijd tegen jeukrups verdubbelen

Burgemeester en wethouders van Coevorden willen het jaarlijkse budget voor de bestrijding van de eikenprocessierups permanent verhogen van 100.000 naar 220.000 euro.

Het college geeft wel een winstwaarschuwing mee: het extra potje geld zal niet voldoende zijn om alle overlast weg te nemen. "We kunnen niet alle nesten verwijderen. De omvang is te groot en het zou een een onevenredig beroep op onze financiën en onze capaciteit", schrijft het college in een raadsbrief.

De bestrijding rondom scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen, winkelcentra, buitensportlocaties en evenemententerreinen krijgen voorrang in de bestrijding van de jeukrups.

In het geval van een grote plaag wordt niet alles verwijderd zoals in voorgaande jaren. "Het wegzuigen van nesten stopt als het budget is opgebruikt."

Koploper

Coevorden was vorig jaar koploper wat betreft de bestrijding van de jeukrups. Maar liefst 337.000 euro was de gemeente kwijt aan de bestrijding en preventie van de eikenprocessierups. Het jaar daarvoor lag dit bedrag op 244.000 euro.

Meer over dit onderwerp:
coevorden eikenprocessierups
Deel dit artikel: