Talen moet dwangsom groenstrook milieustraat Meppel betalen

De gemeente Meppel mag bij de Rouveense afvalondernemer Albert Talen de dwangsom van 10.000 euro invorderen, omdat hij afval en andere spullen op de groenstrook langs de Milieustraat Meppel opsloeg.

Talen was het niet eens met de dwangsom en stapte in hoger beroep naar de Raad van State. Tevergeefs, want de hoogste bestuursrechter is het geheel eens met de gemeente Meppel, zo blijkt vandaag uit de einduitspraak.

Geen opslag

De Raad is het niet eens met Talen dat hij op grond van zijn vergunning toestemming had om een vijf meter brede strook bedrijfsgrond die grenst aan de Hesselterlandweg voor opslag te gebruiken. Volgens het bestemmingsplan moest Talen die strook vrij houden en als groenstrook inplanten. Er staat zelfs expliciet in het plan dat hij die die vijf meter brede strook niet voor opslagdoeleinden mag gebruiken.

Bovendien blijkt nergens uit de eerder verleende vergunning dat Talen de groenstrook als opslagterrein mocht gebruiken. Duidelijker kan het dus niet, oordeelt de Raad met zoveel woorden. Kortom, Talen moet diep in de buidel tasten en Meppel 10.000 euro betalen.

Poging tot doodslag

De afvalondernemer uit Rouveen is gisteren in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor poging tot doodslag met een snijbrander. Hij heeft daarmee bij het hof in Leeuwarden dezelfde straf gekregen als in de rechtbank in Assen.

Hij ging op 17 december 2019 naar het terrein waar tot begin dat jaar zijn eigen afvalbedrijf gevestigd was. In april werd het verkocht aan een containerbedrijf en de afvalondernemer ging een maand later failliet. De Rouvener leefde in onmin met de nieuwe eigenaar van het terrein, een man met een containerbedrijf.

Toen het hek naar het terrein dicht bleek te zitten, pakte hij een snijbrander om binnen te komen. Dat lukte. Een medewerker van het containerbedrijf waarschuwde zijn baas. Toen die bij het hek kwam, gaf hij hem drie klappen met de snijbrander. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn nek. Van een aanval van het slachtoffer was geen sprake, oordeelt het hof.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
gemeente Meppel Talen
Deel dit artikel: