GGD hoopt op belletjes 80-plussers die nog prik moeten

vaccinatie verzorginghuis
Er zijn voldoende vaccins beschikbaar van Pfizer/BioNTech, zegt de GGD. © RTV Drenthe/Petra Wijnsema
Ouderen die nog geen coronaprik hebben gekregen, maar al wel een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, kunnen snel terecht op een van de vaccinlocaties in Drenthe. Er zijn voldoende vaccins beschikbaar van Pfizer/BioNTech, zegt de GGD Drenthe.
De GGD hoopt dat 80-plussers die niet direct een afspraak hebben gemaakt toen ze een uitnodiging kregen, dit alsnog op korte termijn doen. "Zij kunnen vrij snel terecht", zegt woordvoerster Linda van der Heide. "Als er ouderen zijn die nog geen afspraak hebben gemaakt, dan is dit een goed moment om de brief erbij te pakken en ons te bellen."

Meeste ruimte in Emmen

In Drenthe is het mogelijk om je te laten vaccineren in Assen en Emmen. Volgens de GGD is in Emmen het meeste ruimte; daar kunnen 80-plussers het snelst terecht voor een coronaprik. De GGD benadrukt dat ook anderen een afspraak voor een oudere mogen maken. Hetzelfde geldt voor de gezondheidsverklaring die ingevuld moet worden; iemand anders mag daarbij helpen.
Voor veel zorgmedewerkers kan het wat langer duren voor zij ingeënt worden tegen het virus, omdat het vaccin van AstraZeneca dat zij moeten krijgen, beperkt geleverd wordt. Zorgmedewerkers van 65 jaar en ouder krijgen het vaccin Pfizer/BioNTech.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.