Op weg naar de stembus met Drenthe Kiest

Drenthe Kiest Op Tjak
Jeanine en Josien trekken door de provincie © RTV Drenthe/Edwin van Steenis
Nog negen dagen en dan gaan we naar het stembureau om te bepalen wie het straks in Den Haag voor het zeggen gaan krijgen. En dat gaat dus ook over de toekomst van Drenthe.
Want wat betekenen de klimaatdoelstellingen bijvoorbeeld voor onze provincie? Rijden we straks allemaal op waterstof? En hoe zit het met de bouw van windmolens? Wat zeggen partijen over de ziekenhuiszorg en de bereikbaarheid hiervan? We zoeken het uit in het programma Drenthe Kiest.
(verhaal gaat verder onder de video)
Op Tjak met het programma Drenthe Kiest
In het programma gaan verslaggevers Jeanine Hofsteenge en Josien Feitsma iedere dag op tjak met de Drenthe Kiest-bus, op zoek naar onderwerpen die voor de Drent belangrijk zijn. We gaan langs bij Drenten die een gooi doen naar een zetel in de Tweede Kamer en gaan de straat op om te kijken wat inwoners belangrijk vinden.
De antwoorden ziet u iedere avond om 20.00 uur in de YouTube-serie Drenthe Kiest. Of kijk naar Drenthe Nu op tv. Uiteraard zijn we ook op radio te horen.
In de eerste aflevering zoeken we uit of het zin heeft om op een Drent te stemmen en wat je hiervan terugziet in de Tweede Kamer.

Nog meer verkiezingsnieuws

Al het nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen is te vinden op de Drenthe Kiest pagina. Op de verkiezingsavond van 17 maart zijn we live op internet, tv en radio met een verkiezingsshow. De hele avond schuiven gasten aan en bespreken we de uitslagen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.