Rode Kruis zoekt EHBO'ers om te helpen bij vaccinatie

Het Rode Kruis heeft tachtig extra EHBO'ers nodig voor de vaccinatielocaties in Drenthe en Groningen. De komende weken komt er nog een aantal nieuwe vaccinatielocaties bij, waar EHBO'ers bij ingezet worden.

Er wordt op de priklocaties zeven dagen per week gevaccineerd, van half negen 's morgens tot vijf uur in de middag. Na de vaccinatie moet men een kwartier wachten. In die tijd moet de EHBO'er de gevaccineerde observeren en eerste hulp bieden als die nodig is. Meestal zal het blijven bij een kort gesprekje, denkt Murk Lamminga van het Rode Kruis. "Mensen vinden het op dat moment fijn om even een praatje te maken, het is toch spannend om na het lange wachten eindelijk gevaccineerd te kunnen worden."

Vergoeding

Normaal gesproken werken EHBO'ers als vrijwilliger. Maar in deze volgens het Rode Kruis 'uitzonderlijke situatie' krijgen de EHBO'ers een vergoeding als uitzendkracht.

Daarvoor wordt wel iets gevraagd. Het Rode Kruis zoekt gediplomeerde EHBO'ers die een actueel diploma hebben en voor langere tijd gemiddeld acht uur in de week beschikbaar zijn.

Meer over dit onderwerp:
vaccinatie Rode Kruis corona EHBO
Deel dit artikel: