'Gevaarlijkste kruising van Emmen' komende maanden op de schop

De kruising Statenweg-Landschapslaan in de Emmer wijk Angelslo gaat de komende maanden op de schop. Het beruchte kruispunt wordt verbouwd tot een zogenoemd voorrangsplein. Zo'n plein is vergelijkbaar met een rotonde, waarbij verkeer op de Statenweg voorrang houdt.

De gemeente verwacht de klus, die vier ton kost, in mei dit jaar te hebben afgerond.

De gemeente kondigde vorig jaar al aan om het kruispunt, dat als gevaarlijkste van Emmen bekendstaat, te willen aanpakken. Uit verkeersanalyses is gebleken dat op de plek vlak bij het winkelcentrum de meeste ongelukken gebeuren. In de afgelopen jaren ging het vijftien keer mis op het kruispunt.

Zo komt het voorrangsplein eruit te zien (Rechten: Gemeente Emmen)

Laan van de Marel

Een ander gevaarlijk kruispunt in Emmen is de kruising van de Laan van de Marel met de Houtweg in Emmerhout, waar negen ongelukken in drie jaar plaatsvonden. De gemeente wilde ook dat kruispunt veiliger maken. Alleen is er geen geld om er een rotonde aan te leggen.

"Inmiddels is er een stopgebod ingesteld", laat een gemeentewoordvoerder weten. "Dit voorjaar leggen we drempels aan op de Houtweg om de snelheid te remmen."

Tijdens de werkzaamheden in Angelslo kunnen weggebruikers het kruispunt gewoon gebruiken, maar er zijn wel minder rijbanen beschikbaar. Het winkelcentrum blijft gewoon bereikbaar. Fietsers moeten omrijden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
kruispunt emmen statenweg landschapslaan
Deel dit artikel: