Deel RSG Wolfsbos stuurt leerlingen naar huis, leraren moeten testen

Harm Smeenge RSG Wolfsbos Hoogeveen
De leerlingen van locatie Harm Smeenge krijgen de rest van de week online lessen © Persbureau Meter
De Harm Smeenge-locatie van RSG Wolfsbos in Hoogeveen gaat de rest van de week op slot. Bij twee leerlingen en een leraar is het coronavirus vastgesteld, daarom wordt er alleen nog online les gegeven.
Dat bevestigt Dries Koster, directeur-bestuurder van het RSG Wolfsbos. "Het is sneu voor de kinderen. Zij, en ook collega's, voelen zich gelaten, want ze mochten net weer."
Het is niet bekend hoeveel leerkrachten er precies getest moeten worden, "maar het zijn er in elk geval zo veel dat we overgaan op online lessen", geeft Koster aan. De GGD adviseerde de school hierin. Voor de leerlingen van locatie Meander worden deze week om roostertechnische redenen ook alle lessen online gegeven.

Kinderen op meerdere locaties

Allereerst werden de leerlingen en medewerkers op locatie geïnformeerd. Later werden ook ouders op de hoogte gebracht via e-mail en brieven. Ook ouders van andere locaties van RSG Wolfsbos zijn geïnformeerd, "want sommige ouders hebben ook kinderen op meerdere locaties", legt Koster uit.
RSG Wolfsbos Harm Smeenge telt rond de vierhonderd leerlingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.