Aantal slachtoffers toeslagenaffaire uit Emmen loopt op naar 128

gemeentehuis Emmen
Gemeentehuis van Emmen © RTV Drenthe/Ilona van Veen
Er zijn nu veel meer slachtoffers van de kindertoeslagenaffaire in de gemeente Emmen dan een half jaar geleden. Het aantal mensen dat zich heeft gemeld is flink gestegen. Waren dat er in oktober nog 45, inmiddels staat de teller op 128 inwoners die zich gemeld hebben.
Dat zegt wethouder Raymond Wanders vanavond tijdens een commissievergadering. Bij de gemeente worden inwoners begeleid als zij in de problemen zijn gekomen.

Niet alleen in Emmen

Tijdens de toeslagenaffaire heeft de Belastingdienst fouten gemaakt met de kinderopvangtoeslag. Ouders werden onterecht gemarkeerd als fraudeurs, en raakten in grote financiële problemen. Hun toeslag werd stopgezet en teruggevorderd. Vaak moesten duizenden euro's worden teruggestort.
Ook andere Drentse gemeenten zetten zich actief in voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Zo helpt Hoogeveen deze mensen met vragen rondom schulden, inkomen, huisvesting, zorg en de opvoeding van hun kinderen. In onder andere Meppel, Assen en Borger-Odoorn heeft de gemeente een meldpunt geopend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.