Provincie en Noordenveld willen rotonde bij gevreesde oversteek Roden

Als het aan de provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld ligt, komt er een rotonde bij de oversteek Dwazziewegen/Noordholt in Roden. De oversteek van de N372 staat al jaren te boek als gevaarlijk.

Eind 2020 stelden de provincie en de gemeente al een verkeersonderzoek in. De roep om een verandering van de verkeerssituatie nam aan kracht toe, toen eind december een dodelijk ongeluk plaatsvond bij de oversteek.

Sociale media

Het fatale ongeluk staat allerminst op zichzelf. Door de jaren heen ging het vaak mis op de oversteek tussen Roden en Roderwolde. Op 15 februari was het voor het laatst raak op de rondweg.

Inwoners pleitten al langer voor een aanpassing van de situatie. Op sociale media kreeg de gemeente Noordenveld vaak de vraag om de situatie aan te passen, maar het is de provincie Drenthe die de weg in beheer heeft. Naar aanleiding van het onderzoek waaraan ook de gemeente haar medewerking verleende, is men tot de conclusie gekomen dat een rotonde wenselijk is.

Gemeentewerf

Wethouder Alex Wekema gaf tijdens de raadsvergadering van vanavond aan dat men voornemens is een rotonde te realiseren tussen Roden en Roderwolde. "Daarmee hopen wij de verkeerssituatie te verbeteren. We hebben dit ook gecommuniceerd naar Ondernemerscontact Noordenveld en Dorpsbelangen Roderwolde", aldus de wethouder.

Ondernemers die op het industrieterrein rondom de Dwazziewegen zijn gevestigd, zullen de rotonde vermoedelijk grotendeels toejuichen. Zij maken zich zorgen over de verkeerssituatie aldaar, ook vanwege de komst van een gemeentewerf aan de Ekkelkamp. Deze komt straks op een steenworp afstand van de gevreesde kruising te liggen.

Lees ook:

Deel dit artikel: