Organisatie Healthy Ageing Tour stelt tijdrit uit vanwege storm

WIELRENNEN - De organisatie van de internationale Healthy Ageing Tour voor vrouwen heeft in overleg met veiligheidsinstanties, wedstrijdjury en vertegenwoordigers van deelnemende teams besloten om de tweede etappe, die morgenvroeg gepland stond, te verplaatsen naar de middag.

Het gaat om een tijdrit van 14 kilometer pal aan de zeedijk van Lauwersoog. Het hoogtepunt van de storm wordt morgen tussen 11.00 en 13.00 uur verwacht. Daarom is nu besloten om de start van de wedstrijd uit te stellen tot 15.00 uur.

De finish van de laatste renster wordt nu rond 17 uur verwacht. De organisatie komt hiermee tegemoet aan het extreme weather protocol van de internationale wielerbond UCI.

Etappes

Vandaag werd de eerste etappe van de Healthy Ageing Tour op het TT Circuit van Assen verreden. De Belgische Jolien d'Hoore won de massasprint. Er doen 94 vrouwen uit 20 verschillende landen mee aan deze internationale driedaagse etappe-koers. Vrijdag is de derde en laatste etappe rond en op de VAM in Wijster. Net als bij de eerste twee etappes is, in verband met het coronavirus, publiek niet welkom

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Wielrennen Healthy Ageing Tour
Deel dit artikel: