Zo komt het nieuwe 'huus voor sport en cultuur' in Zuidwolde er uit te zien

Het ontwerp voor het nieuwe 'huus voor sport en cultuur'
Het ontwerp voor het nieuwe 'huus voor sport en cultuur' © RTV Drenthe
Veel hout, transparant en ingebed in de natuurlijke omgeving; het ontwerp voor het nieuwe 'huus voor sport en cultuur' in Zuidwolde is klaar. Het enorme bouwproject moet begin 2023 zijn afgerond.
Het gebouw biedt onderkomen aan onder meer de bibliotheek, Welzijn de Wolden, meerdere sportverenigingen en een fysiotherapiepraktijk. Om het overzichtelijk in te delen wordt het linkerdeel van het gebouw toegewezen aan de sport en het rechterdeel ingericht voor culturele bestemmingen. In plaats van de oude hal te slopen worden de fundering, staalconstructie en de wanden van het dak hergebruikt.
Natuurlijke uitstraling
De natuurlijke uitstraling van het gebouw past volgens de ontwerpers bij de bosrijke omgeving. De vloeiende en beweeglijke vormen van de gevel komen terug in het glooiende landschap van het natuurgebied Zwarte Gat en de Slagen. Zo krijgt de grote droom van de gemeenteraad van De Wolden, om welzijn, cultuur en sport onder te brengen in één gebouw, steeds meer vorm. Het project kost de gemeente 14 miljoen euro. Naar verwachting begint de bouw in 2022 en is het multifunctionele gebouw begin 2023 klaar.
Het zij-aanzicht van 'huus voor sport en cultuur'
Het zij-aanzicht van het gebouw © RTV Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.