Noordenveld moet plan De Vluchtheuvel opnieuw aanpassen

vluchtheuvel norg
Al jaren ligt het terrein van de voormalige Vluchtheuvel braak © Google
De gemeente Noordenveld heeft opnieuw de plank misgeslagen in een conflict rond het plan voor een woonzorgcomplex op de plek van De Vluchtheuvel aan de Dondersweg in Norg. Dat oordeelt de Raad van State in Den Haag.
De gemeente moet van de hoogste bestuursrechter binnen twaalf weken het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van De Vluchtheuvel zo aanpassen dat er minimaal 30 meter zit tussen de perceelgrens van De Vluchtheuvel en het hoofdgebouw. Pas dan is er voldoende afstand tussen het hoofdgebouw en de dichtstbijzijnde recreatiewoning.

Vorig jaar ook al in de fout

Vorig jaar tikte de Raad Noordenveld al op de vingers, omdat de gemeente 10 meter afstand tussen hoofdgebouw en recreatiewoning genoeg vond. De hoogste bestuursrechter eiste dat de gemeenteraad dat zou rechttrekken, zodat er minimaal 30 meter afstand tussen de recreatiewoning en het geplande zorggebouw zou komen.
Toch ging het daarna alsnog fout, omdat Noordenveld de afstand van 30 meter van gevel tot gevel in het reparatieplan opnam. Dat betekende dat het hoofdgebouw op 25 meter van de erfgrens zou komen. Nog steeds vijf meter te dichtbij, oordeelt de Raad.

Streep onder conflict

Met de uitspraak van vandaag maakt de Raad van State na maanden van procederen een eind aan het conflict. De uitspraak is een overwinning voor de eigenaar van de recreatiewoning. De familie vond het niet kunnen dat de gemeente Noordenveld aanvankelijk akkoord ging met een afstand van slechts 10 meter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.