Stelling: Ik ben voor een coronapaspoort

Een speciaal coronapaspoort om zo meer vrijheden te geven aan mensen die gevaccineerd zijn. Een goed of een slecht idee?

Het kabinet vindt dat in ieder geval een goed plan. Er wordt namelijk gewerkt aan een bewijs van niet-besmettelijkheid. Met zo'n paspoort zou je bijvoorbeeld weer naar een concert, festival of bioscoop kunnen gaan.

Maar er is ook kritiek op het plan. Spelen gevaccineerden eigenlijk nog een rol in de verspreiding van het coronavirus? En hoe zit het met de privacy van een speciale paspoort-app? Gedragsdeskundige Ginny Mooy zei eerder tegen de NOS dat de kritiek niet van één specifieke groep mensen komt.

Ondertussen staat de Europese Unie voor een zware taak om tegen juni coronapaspoorten in te voeren zodat mensen weer kunnen reizen. Dat zegt Groupe ADP, uitbater van onder andere de drukste luchthaven van Frankrijk, Parijs-Charles de Gaulle.

Operationeel directeur Franck Le Gall van ADP noemt de doelstelling van de EU 'zeer, zeer ambitieus'. Hij wijst daarbij op de trage vooruitgang en ongecoördineerde introductie van dergelijke gezondheidspaspoorten die al in ontwikkeling zijn bij luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven. De Europese Commissie presenteerde eerder deze week plannen voor een gratis digitaal of papieren certificaat met QR-code. Reizigers kunnen die krijgen als ze zijn gevaccineerd tegen corona, recent negatief zijn getest of voldoende antistoffen tegen het virus hebben aangemaakt, zo is het idee.

Stelling

Wat vind jij? Is het coronapaspoort een prima idee om weer meer vrijheden te krijgen, of zie jij dat anders?

Meer over dit onderwerp:
vaccinatie stelling corona paspoort
Deel dit artikel: