Stelling: Ik durf een vakantie te boeken voor dit jaar

Het kabinet begint volgende maand een proef met vakantiereizen naar het buitenland. Het moet duidelijk maken "onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen".

Demissionair premier Mark Rutte kondigde gisteravond aan dat het negatief reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden tot die datum afgeraden.

Rhodos

De zogeheten proefreizen worden samen met de reissector georganiseerd. De eerste trip is een pakketreis op 12 april naar Rhodos. Reizigers mogen onder meer het resort dan niet verlaten en na afloop moeten ze in thuisquarantaine.

De achtdaagse trip naar het Griekse eiland wordt uitgevoerd door Sunweb en Transavia. Het resort wordt speciaal opengesteld voor de test. Er zijn geen andere gasten aanwezig. Aan de proef kunnen 189 mensen van 18 tot 70 jaar meedoen.

Meer proefreizen

Er wordt nog een tweede pakketreis uitgewerkt, waarbij de vakantiegangers meer vrijheid krijgen. Later komen er ook nog proefreizen voor auto-, cruise- trein- en/of busvakanties. Deelnemers betalen de reis zelf en de reisorganisatie neemt de kosten voor de testen voor haar rekening.

Rutte hoopt dat tegen de zomer meer mogelijk is met vakantiereizen. Hij hoopt "zo spoedig mogelijk" met een reisadvies te komen.

Stelling

Een reisadvies voor de zomervakantie is er dus nog niet. Maar durf jij het aan om alvast te boeken? Voor de zomer, of misschien zelfs al voor de herfstvakantie?

Meer over dit onderwerp:
stelling vakantie corona
Deel dit artikel: