FC Emmen-captain Michael de Leeuw transfervrij naar FC Groningen

VOETBAL - FC Emmen-captain Michael de Leeuw keert na de zomer terug naar FC Groningen. De 34-jarige Brabander vertrekt transfervrij uit Drenthe. In Groningen tekende hij vandaag een contract voor één seizoen met een optie op nog een jaar.

Na drie jaar voetbal in Amerika kwam De Leeuw in januari 2019 naar Emmen. De spits kwam snel op dreef en liet na zijn komst, halverwege 2018/2019, meteen zien dat hij kan scoren. Zo was hij verantwoordelijk voor de belangrijke 2-3 tegen Willem II, waarmee hij een tweede seizoen eredivisie verzekerde voor de club. Vorig seizoen en ook deze jaargang is 'Lion' topscorer van de club. Vorig seizoen eindigde hij op negen goals en op dat aantal zit hij nu, zeven duels voor het einde van de competitie, ook.

Door zijn prestaties binnen de lijnen kreeg De Leeuw al snel vertrouwen van de club en werd hij hij al snel reserve-aanvoerder. De band droeg hij overigens zeer vaak omdat eerste captain, Anco Jansen, vorig seizoen vrijwel geheel miste en ook dit seizoen zeer regelmatig buiten de basis werd gelaten. Inmiddels is Jansen al weer enkele weken speler van NAC.

"Beide clubs gaan mij erg aan het hart. FC Emmen is een mooie, warme club waar ik me thuis voel. Ik heb de afgelopen jaren een fantastische tijd bij FC Emmen gehad en ga de club en de mensen absoluut missen", aldus De Leeuw. "Er is maar één goed scenario qua afscheid mogelijk en dat is handhaven in de eredivisie. Als we over een aantal weken thuis spelen tegen FC Groningen is er maar één die moet winnen en dat is FC Emmen natuurlijk," aldus De Leeuw, die thuis tegen Feyenoord zonder twijfel zijn mooiste goal in Drentse dienst maakte.

De Leeuw schiet geweldig raak tegen Feyenoord. Zijn mooiste goal in Drentse dienst (Rechten: Chris Kunst Fotografie)

Deel dit artikel: