Brandweer ontruimt meerdere etages na brand in flat Hoogeveen

In een flatgebouw aan de Hoofdstraat in Hoogeveen is zaterdagavond brand uitgebroken. Het vuur ontstond rond 23.00 uur en was tegen 01.00 uur onder controle.
De brand begon in een appartement op de zevende verdieping van het gebouw, boven schoenenwinkel Scapino. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe laat weten dat bewoners van de vijfde, zesde en zevende etage van de flat hun woning moesten verlaten. Er zijn ladderwagens ingezet om mensen van het balkon te halen.Er waren meerdere ambulances ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. De Veiligheidsregio zegt dat twee mensen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege rookinhalatie. Hoe het met hen gaat, is nog onduidelijk.
(Tekst gaat verder onder de video)
VRD-woordvoerder Bart Raaijmakers over de brand

Oorzaak nog onbekend

Rond 1.40 uur liet de Veiligheidsregio weten dat de brandweer bezig was met ventileren en een nacontrole. "Zodra de brandweer aangeeft dat de ontruimde appartementen weer veilig zijn, mogen de bewoners weer terug naar huis."
Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend.
Meerdere etages ontruimd na brand in flatgebouw Hoogeveen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.