Onbegrip na bekladding: 'Ik nodig de dader uit eens naar een concentratiekamp te gaan'

Hennie Florijn
Hennie Florijn © RTV Drenthe
Parkvrijwilliger Hennie Florijn is tegelijkertijd kwaad en teleurgesteld. Zondag zag hij dat vandalen op meerdere plekken in het Zuiderpark in Hoogeveen hakenkruizen hadden gespoten, met daarin de tekst 'COVID-19'. Ook het onderkomen van de vrijwilligers moest eraan geloven. "Het is pure vernieling."

Extra maatregelen

De komende dagen zullen specialisten de graffiti weer verwijderen, maar op sommige plekken is dat niet zo makkelijk. Neem het sanitairgebouw dat hoort bij de aanlegsteiger aan de Hoogeveense Vaart. Omdat die is gebouwd van een poreuze steensoort, is de verf helemaal in de muur getrokken. "Er zijn extra maatregelen nodig om dit er weer af te krijgen. En natuurlijk kost dat ook meer geld."

Concentratiekamp

Maar buiten dat vindt Florijn vooral de actie van de bekladder(s) onbegrijpelijk. Hij zou graag willen weten wat de vandalen nou bezielde. "Ik hoop dat het een opwelling was. Je mag het best oneens zijn met de maatregelen, maar vergeleken met de Tweede Wereldoorlog stelt COVID-19 niet veel voor. Ik zou de dader uit willen nodigen eens naar concentratiekamp Bergen-Belsen of Auschwitz te gaan. Dan kom je wel op andere gedachten."
Onbegrip na bekladding met hakenkruizen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.