Kjell Scherpen met Jong Oranje naar kwartfinale EK Onder 21

210330_jongoranje
Kjell Scherpen (in het groen) voorafgaand aan één van de EK-wedstrijden © ANP
VOETBAL - Doelman Kjell Scherpen heeft zich vanavond met Jong Oranje geplaatst voor de kwartfinales van het EK Onder 21 in Hongarije. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi versloeg in het afsluitende pouleduel het al uitgeschakelde gastland met liefst 6-1. Scherpen had alleen geen antwoord op een strafschop van Bendegúz Bolla, al zat de Emmenaar in de goede hoek.
Jong Duitsland en Jong Roemenië speelden in dezelfde poule met 0-0 gelijk. Jong Duitsland eindigde daardoor achter Nederland als tweede en mag eind mei eind terugkeren voor de kwartfinales. Als Jong Duitsland en Jong Roemenië met 2-2 of meer hadden gelijkgespeeld, was Jong Oranje (op basis van doelsaldo in onderlinge duels) uitgeschakeld geweest.
Dani de Wit opende kort voor rust de score. In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Myron Boadu uit een strafschop de voorsprong. De 3-0 en 4-1 kwamen op naam van PSV'er Cody Gakpo. Verdediger Sven Botman en invaller Brian Brobbey scoorden in de slotfase ook nog.

Denemarken, Frankrijk of Rusland

Kjell Scherpen mag in de kwartfinales van het EK de leeftijdsgenoten van Denemarken, Frankrijk of Rusland van het scoren proberen te houden. De tegenstander voor het elftal van bondscoach Erwin van de Looi wordt morgen pas bekend.
Het EK is vanwege de veranderde speelkalender vanwege het coronavirus opgedeeld in twee delen. De kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld in de periode van 31 mei tot en met 6 juni.