Grolloo, groupies en dierenliefde centraal in nieuwe expo Muskee

Harry Muskee
Harry Muskee zou dit jaar 80 jaar zijn geworden © Rudy Leukfeldt
Tien jaar na de dood van Harry Muskee, staat het Cuby and the Blizzards Museum in Grolloo stil bij het leven van de blueszanger. In de nieuwe expositie is nooit eerder vertoond materiaal te zien en horen.
Het museum, dat dit jaar tien jaar bestaat, hoopt op 10 juni de nieuwe expositie 'Harry Spreekt, Stap in de wereld van Muskee' te kunnen openen: de dag dat Muskee tachtig jaar zou zijn geworden. Conservator Sjoerd Looijenga spreekt dan ook van een herinneringsjaar.

Gids Muskee

Met een 'belevingstour' worden verhalen uit het leven van Muskee verteld, waarbij Harry Muskee zelf de gids is. Met podcasttechnieken gaan bezoekers terug naar de jongste jaren van de zanger. "Op basis van bestaand archiefmateriaal zijn er zo'n veertig geluids- en beeldfragmenten geselecteerd, waarin Nederlands bekendste blueszanger spreekt over zijn allerjongste jaren, de schooltijd, het voetbal, liefde voor dieren, Grolloo, groupies, logees en veel meer", zegt Looijenga.
Ook is er tot nog toe onbekend materiaal te zien en horen in het museum. Voorwerpen zoals een Edison-award, foto's en de oude radio van de zanger ondersteunen het vertelde verhaal.
Het C+B Museum wacht net als andere musea op versoepelingen, zodat ze weer kunnen openen. Het is de bedoeling dat expositie in Grolloo de hele zomer op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.