Borger-Odoorn trekt 25.000 euro uit voor projecten om eenzaamheid te bestrijden

Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo
De gemeente Borger-Odoorn geeft subsidie © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De gemeente Borger-Odoorn trekt 25.000 euro uit voor het ontwikkelen van projecten om eenzaamheid tijdens de coronacrisis tegen te gaan. Cultuurmakers kunnen maximaal 2.500 euro subsidie aanvragen bij de gemeente.
Dit bedrag is onderdeel van de 77.000 euro extra steunsubsidie voor de lokale, culturele sector. Met name jongeren en kwetsbare ouderen hebben te kampen met eenzaamheid en depressieve gevoelens als gevolg van corona, zegt wethouder Albert Trip. "We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Daarom willen we investeren in culturele initiatieven."
Onder begeleiding van een cultuurcoach zullen leden van de jongerenraad en de Adviesraad Sociaal Domein beoordelen welke initiatieven hiervoor in aanmerking komen. De gemeente evalueert in het najaar de resultaten.
Organisaties kunnen tot 1 juni een aanvraag indienen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Zodra het plafond van 25.000 euro bereikt is, wordt er een stop afgekondigd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.