Politie zoekt twee verdachten van beschieting bestelauto Emmen

De politie zoekt twee verdachten die verantwoordelijk zouden zijn voor de beschieting van twee bezorgauto's van Kwalitaria Bargeres. Er werden meerdere kogels op de wagens afgevuurd.

Het incident speelde zich af aan de Alerderbrink in Emmen, in de nacht van 12 op 13 december vorig jaar, rond 2.00 uur. Op videobeelden die de politie vanavond deelde in het RTL-programma Crime Desk is te zien hoe twee personen op een scooter zich rond de snackbar begeven.

De bijrijder heeft een automatisch wapen vast en heeft daarmee vermoedelijk de eerste bezorgauto doorzeefd met negen kogels. De kogels gingen door de auto heen, waardoor ook een tweede wagen beschadigd raakte.

Fors postuur

De politie omschrijft de schutter als iemand met een fors postuur. Hij had een gewatteerde jas aan met capuchon en een embleem op de borst. De bestuurder van de scooter heeft een tenger postuur. Hij reed op een retroscooter met windscherm.

Naar het motief van de daders is het gissen. "De eigenaar van de snackbar heeft geen idee wie het op hem of zijn medewerkers gemunt heeft", zegt een politiewoordvoerder bij Crime Desk.

Rond de beschieting zouden drie mensen gesignaleerd zijn die een hond uitlieten. Ook fietste er iemand voorbij. De politie hoopt dat deze getuigen meer kunnen vertellen.

Lees ook:

Deel dit artikel: