Mans Otter blijft knokken voor supermarkt op bedrijventerrein in Veenoord

Mans Otter heeft de strijd voor een supermarkt in zijn bedrijfspand op bedrijventerrein De Tweeling in Veenoord nog niet opgegeven. De gemeente Emmen weigert al jaren een vergunning af te geven. In 2018 trok Otter bij de Raad van State aan het kortste eind. Nu ligt de zaak opnieuw bij die Raad.

Het huidige bestemmingsplan laat slechts woninginrichting of een zaak voor ruitersportartikelen toe. Otter wil graag dat deze omgezet wordt naar detailhandel, zodat een supermarkt ook mogelijk wordt. De gemeente vindt dat niet passen op het industriepark.

Te laat

Aanvankelijk leek Otter zijn plan door te kunnen zetten. De gemeente reageerde in eerste instantie te laat op zijn vergunningsaanvraag, waardoor hij automatisch toestemming kreeg. Een vastgoedontwikkelaar tekende echter bezwaar aan tegen de vergunning, waardoor de gemeente het plan alsnog een halt toe kon roepen.

Otter was het daar uiteraard niet mee eens. Na meerdere bezwaarprocedures en een gang naar de Raad van State moest hij bakzeil halen. Althans, zo leek het.

In december 2019 ondernam Otter een nieuwe poging. Op Europees niveau waren de spelregels over detailhandel verruimd. Reden voor hem om opnieuw in het geweer te komen.

Pingpong

In april 2020 wees de gemeenteraad dit nieuwste verzoek echter af. Otter klopte daarop aan bij de gemeentelijke bezwarencommissie, maar die gaf hem opnieuw geen gelijk. De gemeenteraad nam het besluit om dit standpunt van de commissie over te nemen.

Daar tekende Otter vervolgens weer bezwaar tegen aan. Het gevolg van dit jongste spelletje pingpong is dat de gemeente zich weer in Den Haag mag melden bij de Raad van State.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt, laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Ons is verzocht stukken aan te leveren. Daarna wordt het verder bepaald."

Deel dit artikel: