Coronadashboard voor Nederlands-Duitse grensregio gelanceerd

Voor de Nederlands-Duitse grensregio is sinds vandaag een nieuw coronadashboard online gekomen. Dit dashboard geeft in één oogopslag inzicht in de besmettingscijfers in alle Nederlandse grensgemeenten en alle Kreise aan de Duitse kant van de grens.

Omdat Duitsland ons land sinds 6 april als zogenoemd hoogincidentgebied beschouwt, gelden er strengere inreisbeperkingen voor Nederlanders die over de grens willen. Zo moet je een negatieve coronatest kunnen laten zien, die niet ouder is dan 48 uur. Hierop gelden enkele uitzonderingen.

Vergelijken

Het grensoverschrijdende coronadashboard gebruikt openbare data van het RIVM, het Duitse Robert Koch-Institut (RKI) en de Johns Hopkins University. Op het dashboard worden de Nederlandse en Duitse data naast elkaar gelegd om zo de verspreiding van het coronavirus in de grensregio's weer te kunnen geven.

De coronacijfers in de Nederlandse gemeenten en Duitse Kreise kunnen hier goed met elkaar vergeleken worden, doordat het aantal besmettingen op dezelfde manier wordt weergegeven: het dashboard laat zien hoeveel besmettingen er per 7 dagen per 100.000 inwoners zijn.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Duitsland corona grensregio coronadashboard
Deel dit artikel: