Liveblog Fortuna Sittard - FC Emmen, waardevolle driepunter in Sittard [gesloten]

Liveblog Fortuna Sittard - FC Emmen
Volg hier Fortuna Sittard - FC Emmen van minuut tot minuut © RTV Drenthe
VOETBAL - FC Emmen is inmiddels zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Vanavond wonnen de Emmenaren een lastige uitwedstrijd in Sittard met 1-3 van Fortuna. Het eerste bedrijf was van beide kanten slordig. Kort na rust hield Roel Janssen aanvalsleider Paul Gladon onreglementair van een scoringskans. Een penalty en een rode kaart volgde. De vervanger van de zieke Michael de Leeuw gaf de penalty aan Sergio Peña. De spelmaker, die de laatste weken in goede vorm steekt, waste dat varkentje. Daardoor kwam FC Emmen op een verdiende voorsprong.
Vanaf dat moment was het wachten op de verdubbeling van de score. Die leek er twee keer te komen door Gladon, maar hij zag twee goals afgekeurd worden na ingrijpen van de VAR. Aan de andere kant kwamen de Limburgers niet tot grote kansen totdat invaller Dimitrios Emmanouilidis diep in de tweede helft langs Glenn Bijl glipte en de verre hoek vond, 1-1.
Twee minuten later glipte de rechtsback op zijn beurt langs de aanvaller in het strafschopgebied van de thuisploeg. De aanvaller haakte Bijl, waarop wederom een Drentse strafschop volgde. Bijl voelde zich schuldbewust en pakte zijn verantwoordelijkheid. Hij verschalkte doelman Van Osch, 1-2. In de blessuretijd schreef Gladon alsnog zijn naam op het scoreformulier, waardoor FC Emmen met een 1-3 zege en drie punten in de tas terug naar Drenthe keert.
Lees hieronder het liveblog van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen terug.