Recordverlies van 315 miljoen euro voor NAM

NAM kantoor Assen
Recordverlies van 315 miljoen euro voor NAM © Fred van Os / RTV Drenthe
De NAM heeft over 2020 een verlies geleden van 315 miljoen euro. Dat komt onder meer door de lage olie- en gasprijzen als gevolg van de coronacrisis. Ook kwam er minder geld binnen omdat er in Groningen minder gas wordt gewonnen. Door de warme wintermaanden is er zelfs minder gas gewonnen in Groningen dan mag. Daarnaast is de NAM veel geld kwijt aan het betalen van de schade als gevolg van de aardbevingen in Groningen.
De NAM zegt in een persbericht de schade als gevolg van de aardbevingen te zullen blijven betalen. Wel zegt het bedrijf dat ondanks dat er minder gas wordt gewonnen en er minder aardbevingen zijn, de kosten die worden geclaimd voor schade niet afnemen. De NAM heeft de ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken gevraagd hoe dat kan.
De NAM zegt nog altijd een financieel gezond bedrijf te zijn. De olie- en gasprijzen zijn dit jaar weer op niveau. Ook zorgen de reorganisaties ervoor dat de kosten naar beneden gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.