Winkelketen BoekenVoordeel vraagt faillissement aan

Boekwinkelketen BoekenVoordeel heeft faillissement aangevraagd. Door de gedwongen coronasluiting kwam het bedrijf flink in de problemen.

De winkelketen heeft in Drenthe vestigingen in Hoogeveen, Assen, Emmen en Meppel. In heel Nederland zijn er 86 BoekenVoordeel-winkels met zo'n 400 medewerkers. De winkels zijn voorlopig op afspraak te bezoeken, online kan niet meer besteld worden.

Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens BoekenVoordeel niet meer verantwoord om verder te gaan met het bedrijf.

Laatste poging

In de afgelopen weken is na alle scenario's tegen het licht te hebben gehouden nog een laatste ultieme poging gedaan om met de Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, laat de onderneming weten. "Helaas is recent duidelijk geworden dat ondanks dat een deel van de verhuurders bereid was tot een overeenkomst, er niet voldoende draagvlak was voor de geboden oplossing."

De Belgische tak van BoekenVoordeel valt buiten de faillissementsaanvraag. Het familiebedrijf BoekenVoordeel begon 37 jaar geleden in Amsterdam. Behalve voordelig geprijsde boeken verkoopt het bedrijf ook spellen, puzzels, media en hobbyproducten.

Deel dit artikel: