FC Emmen speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen FC Twente

FC Emmen Twente
FC Emmen oefende vanmiddag tegen Twente © RTV Drenthe / René Posthuma
VOETBAL - FC Emmen oefende vanmiddag in Enschede tegen FC Twente en speelde met 1-1 gelijk. De Drentse goal werd voor rust gemaakt door Michael de Leeuw en in blessuretijd scoorde Luka Ilic uit een strafschop de gelijkmaker.
Assistent trainer Casper Goedkoop had vanmiddag de leiding. De wedstrijd was de praktijktoets voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Goedkoop, vanzelfsprekend wel geflankeerd door hoofdtrainer Dick Lukkien, kon in de Grolsch Veste niet beschikken over Miguel Araujo, Sergio Peña, Nick Bakker en Kerim Frei die allen rust kregen. Michael de Leeuw was weer hersteld van de griep en startte in de basis, achter diepste spits Paul Gladon. Ricardo van Rhijn en Keziah Veendorp vormden het centrale verdedigingsduo en Didier La Torre mocht zich laten zien op de plek van Frei.
De eerste twee kansjes van de wedstrijd waren nog voor FC Twente, Verrips bracht redding op een schot van Daan Rots en keek een kopbal van diezelfde speler over. De eerste kans aan de andere kant was direct raak. Wie anders dan De Leeuw reageerde attent op een lange bal van Van Rhijn. De topschutter van de Drentse club omspeelde de Twente-doelman Van der Gouw en tikte in een leeg doel binnen (0-1).
FC Emmen controleerde grote delen van de eerste helft zonder dat het zelf veel kansen creëerde, al had na ruim een half uur De Leeuw wel zijn tweede op de schoen. De captain zag zijn schot, na voorbereidend werk van Glenn Bijl, echter naast gaan. Jari Vlak moest kort na die kans noodgedwongen naar de kant. De Volendamse middenvelder blesseerde zich bij het blokken van een schot aan zijn enkel. Simon Tibbling was zijn vervanger. Vlak liep overigens zelf van het veld en dus lijkt het wel mee te vallen met de kwetsuur.
Doelpuntenmaker De Leeuw keerde na rust niet meer terug en werd vervangen door Robbert de Vos. Twente kreeg in de tweede helft de meeste kansen, maar was dramatisch in de afronding. Twintig minuten voor tijd had Emmen de wedstrijd op slot moeten gooien maar Luka Adzic zag invaller Ben Scholte over het hoofd en ging, zonder succes, voor eigen succes. In blessuretijd kreeg Twente toch nog een goal cadeau. Invaller Simon Tibbling speelde de bal, maar scheidsrechter Joshua Kuipers zag er een overtreding op Markelo in. Ilic maakte geen fout vanaf de stip en bepaalde de eindstand op 1-1.