Autoliefhebbers veroorzaken overlast: boetes uitgedeeld in Meppel

Industrieterrein Blankenstein in Meppel blijkt in trek bij deelnemers van zogenoemde carmeetings. Bij de gemeente Meppel komen regelmatig meldingen binnen van overlast door deze bijeenkomsten van autoliefhebbers.

De klachten gaan onder meer over geluidsoverlast door slippende en racende auto's. Volgens de politie ontstaan daardoor ook regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties. Agenten hielden daarom gisteravond samen met gemeentehandhavers een controle op het industrieterrein. Elf mensen kregen een boete.

Hard rijden en gladde banden

Tijdens de drie uur durende controle is in kaart gebracht waar de deelnemers van de carmeetings vandaan komen. Alle kentekens zijn volgens de politie vastgelegd. De boetes werden uitgedeeld voor onder meer voor te hard rijden, rijden met te gladde banden en het ontbreken van een geluidsdemper.

Ook gaf de politie twee waarschuwingen aan een automobilist die geen identiteitskaart liet zien en aan een bestuurder die in het voetgangersgebied reed. 29 bestuurders moesten blazen. Niemand van hen had teveel alcohol gedronken.

Op vrijdagavond 16 april 2021 van 19.00 uur tot 22.00 uur hebben we een controle met meerdere eenheden en in...

Posted by Politie Meppel on Saturday, April 17, 2021

Meer over dit onderwerp:
112 politie Meppel gemeente Meppel
Deel dit artikel: