'Terrassen beperkt open en avondklok van tafel vanaf 28 april'

Het demissionair kabinet wil per 28 april de avondklok opheffen en de terrassen onder voorwaarden openen. Dat zeggen bronnen tegen de NOS. Het demissionair kabinet licht dat waarschijnlijk morgenavond toe tijdens een extra coronapersconferentie.

Bij de opening van de terrassen zou het gaan om maximaal twee bezoekers per tafeltje die afkomstig zijn uit één huishouden. Om 18.00 uur zouden de terrassen moeten sluiten.

Naast het schrappen van de avondklok en de opening van terrassen denkt het demissionair kabinet ook aan het versoepelen van de bezoekregeling van maximaal een naar maximaal twee bezoekers. Vanaf 26 april kunnen hbo en universiteiten weer fysiek onderwijs gaan geven.

Zondag werd hier over gesproken in het Catshuisberaad. Besmettingscijfers geven overigens geen aanleiding tot optimisme, maar als er gekeken wordt naar de vaccinatiegraad, het aantal mensen dat corona heeft gehad, het effect van beter weer en een stabilisatie in de ziekenhuisopnames de afgelopen tijd, ziet het demissionair kabinet ruimte voor versoepeling.

Horeca wil meer

Ondanks de aangekondigde versoepelingen zijn Drentse ondernemers nog gematigd enthousiast. "Alleen de terrassen heropenen gaat ons als horeca niet helpen", zegt Sander Vos, eigenaar van restaurant De Turfsteker, zalencentrum Meursinge en Het Wapen van Westerbork.

Dat heeft ermee te maken dat er maar weinig plekken in ons land zijn waar horecaondernemers het grootste deel van hun inkomsten uit hun terras halen. "Dat geldt voornamelijk in de grote steden met grote horecapleinen. Hier in de plattelandsgemeenten zitten terrassen vaak meer op de wind. Bovendien hebben lang niet alle zaken een terras."

De persconferentie van het kabinet is morgenavond om 19.00 uur te volgen via TV en online bij RTV Drenthe.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Westerbork corona terras lockdown covid avondklok
Deel dit artikel: