Shakespearetheater Diever rekent op tweehonderd bezoekers per avond

Het Shakespearetheater in Diever gaat voorlopig uit van tweehonderd bezoekers per voorstelling. "Dat is gebaseerd op de anderhalve meter afstand en op hoe we het theater kunnen indelen", vertelt productieleider Ineke Bron. "Zo gauw we kunnen, breiden we uit."

De voorstellingen zijn al aardig bezet, volgens Bron. Dat komt omdat een groot aantal mensen hun kaarten van vorig jaar vanwege corona heeft omgeboekt naar dit jaar. De try-outs vinden plaats tussen 12 juni en 4 augustus, de première is op 6 augustus, waarna van 7 augustus tot 11 september ook voorstellingen worden gegeven.

Jubileumvoorstelling

De voorstelling van dit jaar is een jubileumvoorstelling, want het Shakespearetheater bestond vorig jaar 75 jaar. Daarom worden Shakespeares kortste komedie, Comedy of Errors, en zijn kortste tragedie, MacBeth, samengevoegd.

"Vaak wordt er een deling tussen komedie en tragedie gemaakt in het repertoire van Shakespeare", vertelt regisseur Jack Nieborg. "Voor het jubileum hebben we een combinatie van beide gemaakt: komedies hebben altijd een tragische ondertoon en tragedies hebben altijd een komische ondertoon. Dus we gaan laten zien hoe verdrietig een komedie en hoe grappig een tragedie kan zijn", legt Nieborg de plannen uit.

Daarbij merkt Nieborg op dat de acteurs die normaal gesproken tragedies spelen, nu ook komedie spelen. "Dus je kunt ze van beide kanten zien."

Kaartverkoop

Beide stukken zijn ingekort om er één avondvullende voorstelling van te maken. "De stukken van Shakespeare duren normaal gesproken wel vier à vijf uur. Dat trekken die houten banken in het Shakespearetheater Diever niet", lacht Nieborg.

De kaartverkoop begint op 23 april, tevens de geboorte- én sterfdag van Shakespeare.

Lees ook:

Deel dit artikel: