Veel vakantiehuisjes in Drenthe tijdens meivakantie vol

drentse wold huisje
Veel vakantiehuisjes tijdens meivakantie volgeboekt © RTV Drenthe/Petra Wijnsema
Het gaat iets beter met de toeristische sector in Drenthe, blijkt uit onderzoek van Marketing Drenthe. De boekingen trekken flink aan, maar zijn nog wel onder het niveau van vorig jaar zomer.
Bij 4 op de 10 ondernemers is het volle bak in de meivakantie. Daar zitten wel grote verschillen in. Veel vakantiehuisjes zijn volgeboekt, hotels zien juist een lage bezetting. Ook op campings is nog plek, die lijken het weer druk te krijgen tijdens Hemelvaart en Pinksteren en ook de zomer ziet er goed uit.

Minder steun voor Coronabeleid

De steun voor het corona-beleid onder toeristische ondernemers neemt verder af. Een half jaar geleden stond nog 6 op de 10 ondernemers achter het beleid, nu is dat net geen 40 procent.
Bijna de helft vindt dat er te weinig wordt gedaan voor de sector. Vooral bij hotels, groepsaccommodaties en dagrecreatie is er onvrede. Die groep maakt zich ook het meeste zorgen over een eventueel faillissement en of al het personeel kan blijven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.