Liveblog: FC Emmen wint dankzij hattrick De Leeuw van Heracles [gesloten]

VOETBAL - Degradatieconcurrent VVV-Venlo verloor gisteren en dus deed FC Emmen vandaag uitstekende zaken door vanmiddag in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo te winnen. Na een doelpuntloos eerste bedrijf ontspon de wedstrijd zich in een heus spektakelstuk. In de laatste tien minuten kwamen de gasten via een penalty van Rai Vloet langszij, maar in de absolute slotfase wist De Leeuw nog tweemaal het net te vinden. Daarvoor schoot hij zijn ploeg al vanaf elf meter op voorsprong.

Vooral het tweede doelpunt van de captain was van grote schoonheid. Een lange trap van centrale verdediger Araujo bereikte De Leeuw, die de bal op Bergkampiaanse wijze aannam en onberispelijk via de deklat achter Blaswich knalde. "Deze ga ik vaak terugkijken", lachte De Leeuw na afloop.

"Geweldige middag met onze toeschouwers. Het was een goede wedstrijd van mijn ploeg. Hier kun je alleen maar van genieten als trainer", verklaarde Lukkien.

FC Emmen gaat met de drie punten van vandaag over VVV-Venlo heen en staat voor het eerst dit seizoen niet meer op een plek dat rechtstreekse degradatie betekent. De ploeg van Dick Lukkien behaalde in de afgelopen 8 wedstrijden maar liefst 18 punten. Ongekend.

Lees de liveblog van de wedstrijd tegen Heracles Almelo hieronder terug...

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen liveblog Heracles
Deel dit artikel: