GroenLinks Meppel zoekt studieplek voor jongeren: 'Kan die bieb open?'

Bibliotheek Emmen
De kinderafdeling van de bibliotheek Emmen © RTV Drenthe
De eindexamens naderen, toch zitten de meeste kandidaten vooral thuis. Dat baart Anouk de Vlieg van GroenLinks Meppel zorgen. Zij is bang dat niet iedere student in een omgeving woont waar het ook goed studeren is.
De Vlieg wil onder meer weten of het college zicht heeft op dit probleem, en wat de gemeente zou kunnen doen om een bijdrage te leveren.
"Is het bijvoorbeeld mogelijk om de bibliotheek, Scala of andere geschikte ruimtes ter beschikking te stellen aan deze groep? Kan het college meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn?", stelt De Vlieg aan de wethouder Jaap van der Haar.

Examens gaan door

"De strijd tegen covid-19 duurt nu ruim een jaar", vervolgt De Vlieg. "En waar de eindexamens en tentamens vorig jaar grotendeels vervielen moeten scholieren en studenten dit jaar wél doorpakken. De examens en tentamens gaan gewoon door. De lessen worden veelal - of enkel - digitaal verzorgd."
Vanavond worden haar vragen behandeld op de gemeenteraadsvergadering.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.