Stelling: Ook na corona zou ik een livestream-concert 'bezoeken'

Door de coronacrisis zijn we steeds meer online gaan doen. Ook het Oranjeconcert op Koningsdag was dit jaar online te volgen, en dat deden de mensen dan ook massaal: met 2,5 miljoen kijkers rond 22.00 uur was het volgens de organisatie, The Streamers, het meest bekeken streaming-evenement ooit in Nederland.

De laatste uren voor het concert begon was er zelfs sprake van een grote stormloop op de gratis kaartjes. Mensen kregen een ticket met een inlogcode, waarmee ze toegang konden krijgen tot de livestream. Door de stormloop begon het optreden iets later dan gepland. Bij aanvang van het concert keken ruim 2 miljoen mensen, later was dit dus gestegen tot 2,5 miljoen. Tijdens het concert konden nog kaartjes aangeschaft worden.

De artiesten die meededen aan het concert waren Frank Lammers, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Miss Montreal, Danny Vera, Nick en Simon, Paul de Leeuw, Diggy Dex, Acda en De Munnik, Suzan en Freek, Davina Michelle, Typhoon, Rolf Sanchez, Maan, Roel van Velzen en Snelle.

Stelling

Machiel Hofman van Tribe Company, één van de bedrijven achter de productie, laat aan het AD weten dat de kijkers uit 102 verschillende landen op 841.000 verschillende apparaten hebben meegekeken. Hofman denkt dat ook na de coronapandemie de behoefte aan een avondje thuisvermaak zal blijven bestaan. Wat denk jij daarvan? Zou jij, ook na de coronapandemie, een (gratis) kaartje bestellen om een livestream-concert te kunnen volgen?

Meer over dit onderwerp:
stelling corona livestream concert the streamers
Deel dit artikel: