Voormalige basisschool in Veenhuizen voorlopig niet tegen de vlakte

OBS de Vlinderhof
Het oude schoolgebouw in Veenhuizen © RTV Drenthe/Mathijs Renkema
De voormalige basisschool De Vlinderhof in Veenhuizen blijft voorlopig staan. Hoewel de gemeente Noordenveld geld wilde vrijmaken voor de sloop, wil het consortium van drie erfgoedbeschermers eerst kijken wat er nog meer mogelijk is op deze locatie.
De erfgoedbeschermers zijn samen eigenaar zijn geworden van meer dan 80 panden in Veenhuizen. Ze gaan met de gemeente en de bewonersvereniging om tafel om te kijken naar de mogelijkheden voor de oude school voor eventuele herbestemming.

Te ambitieus

De gemeenteraad van Noordenveld ging akkoord met het uitstel. Hoelang het gaat duren voor er duidelijkheid is over de toekomst van De Vlinderhof, is niet duidelijk. Wethouder Henk Kosters durfde geen termijn te noemen. "De overdracht van Rijksvastgoed aan het consortium vindt over acht weken plaats, het lijkt mij te ambitieus om nog voor die tijd van de nieuwe eigenaar te verwachten dat zij met een plan komen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.