Verdere versoepelingen coronaregels voorlopig uitgesteld

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, zoals het openen van sportscholen, dierentuinen en muziekscholen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nu nog te hoog, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Morgen zou het kabinet op het Catshuis overleggen over de verdere versoepelingen per 11 mei, maar die bijeenkomst wordt verplaatst naar volgend weekend. De eerstvolgende datum dat de versoepelingen kunnen ingaan is waarschijnlijk 18 mei.

Het is nog niet bekend wat de verschuiving voor de rest van het openingsplan betekent. De derde stap stond gepland voor 26 mei, mits de coronacijfers het zouden toelaten. Vanaf dan zou men weer vier mensen thuis mogen ontvangen en weer uit eten kunnen in horecagelegenheden.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei gisteren al dat het allerminst zeker was dat het kabinet zondag bijeen zou komen om de versoepelingen te bespreken. Hij noemde de situatie in ziekenhuizen "druk en zwaar" en zei dat een Catshuisoverleg "niet zoveel zin heeft" als het Outbreak Management Team (OMT) geen ruimte voor versoepelingen ziet.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt.

Meer over dit onderwerp:
zorg kabinet corona ziekte maatregelen
Deel dit artikel: