Dodenherdenking in Westerbork vanavond te zien bij RTV Drenthe

RTV Drenthe zendt vanavond in het kader van de Dodenherdenking op 4 mei een speciaal herdenkingsprogramma uit. Vanwege het coronavirus kan de herdenking voor het tweede jaar op rij niet in de gebruikelijke vorm doorgaan, maar met de speciale uitzending kan iedereen gezamenlijk thuis herdenken.

Het programma is opgenomen op het terrein van Kamp Westerbork. Aan het woord komen onder anderen voorzitter van de Raad van Toezicht van Herinneringscentrum Kamp Westerbork Bertien Minco en overlevenden Bert Woudstra, Micha Gelber en Joop Waterman. Rosan Mikkers zal een gedicht voordragen en de muziek wordt verzorgd door Heeren Oud-Zuid. Ook wordt de Memory Stone door het Herinneringscentrum geïntroduceerd.

(Tekst gaat verder onder de video)

Thuis herdenken

Omdat vanwege de coronamaatregelen een gezamenlijke herdenking in Westerbork niet mogelijk is, is de hashtag #ikherdenkthuis geïntroduceerd, zodat mensen vanuit huis via sociale media kunnen laten weten dat ze herdenken. Volgens Christen Tijenk heeft die oproep geholpen. "Het kampterrein is normaal gesproken gevuld met duizenden mensen die hier komen herdenken, maar vanavond zal het een lege plek zijn", zegt ze. "We hebben mensen erop attent gemaakt dat je ook goed thuis kunt herdenken en hopen daar met het herdenkingsprogramma invulling aan te geven."

Kijkt u vanavond mee? Het programma is om 19.20 uur te zien op TV Drenthe.

Lees ook:

Deel dit artikel: