De Wolden wil gezin met kind op komst ondersteunen met speciaal team

Het college van de gemeente De Wolden wil een team 'Moeders van De Wolden' beginnen. Met dat initiatief moeten kwetsbare gezinnen in verwachting van een baby ondersteund worden.

Het team moet de gezinnen praktische hulp bieden, zoals het maken van een budgetplan en de ondersteuning van de ouders naar werk.

Volgens De Wolden is er in de gemeente behoefte aan een team dat ondersteuning biedt aan kwetsbare gezinnen met een kind op komst. In Hoogeveen is er sinds 2019 zo'n team actief. Meerdere zwangere vrouwen uit De Wolden klopten sindsdien ook aan om in aanmerking te komen voor hulp. Zij zijn uiteindelijk door het team in Hoogeveen geholpen.

Belang van zwangerschap

Daarnaast wijst het college op het belang van een zwangerschap die goed verloopt en de juiste start na de geboorte van een kind. "Onderzoek wijst uit dat de eerste duizend dagen van een leven cruciaal zijn voor het latere leven. Daarom is het team erop gericht om de zwangerschap én de eerste duizend dagen van een kindje zo stressvrij en veilig mogelijk te laten verlopen."

Volgens het college hoeven geen extra financiële middelen worden gereserveerd voor het project. De kosten die worden gemaakt kunnen in mindering worden gebracht op het budget voor jeugdhulp van de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen De Wolden Jeugdhulp Zwangerschap
Deel dit artikel: